Aankondiging: The Marx Sisters
Aankondiging: The Marx Sisters

Aankondiging: The Marx Sisters

De volgende aankondiging komt van het theatergenootschap STAN en reproduceren we op verzoek.

Waar: De Brakke Grond (klik voor kaarten).
Wanneer: 21 oktober is de première.

“I march in the parade of liberty but as long as I love you I’m not free”
(Sharon Hayes)

The Marx Sisters

NEDERLANDSTALIGE VOORSTELLING

tekst Willem De Wolf
van en met Natali Broods, Sara De Roo en Willem De Wolf

scenografie Matthias de Koning en Damiaan De Schrijver
productie en techniek Bram De Vreese en Pol Geusens
kostuums An d’Huys
affiche Matthias de Koning
coproductie tg STAN en de KOE
met dank aan Peter Van den Eede
in co-productie met Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond
met de steun van het Lira Fonds

première 21 oktober 2014, Vlaams Cultuurhuis de Brakke Grond, Amsterdam

the_marx_sisters_web_pp1Als Karl Marx op 14 maart 1883 sterft, worden zijn twee dochters, Laura en Eleanor, de beheerders van zijn nalatenschap, het oeuvre dat hun leven al zolang had gedomineerd. Alle armoede en verbanningen in hun jeugd kwamen voort uit vaders revolutionaire bevrijdingsideologie. Vanaf Marx’ dood beginnen de zusters hun eigen noodlottige emancipatiestrijd.

Eleanor bestijgt in navolging van haar vader de barricaden. Haar privéleven is echter een tragedie die eindigt met een zelfmoord. Dan is er nog één erfgename over. Laura beschermt het werk van Marx zo goed en zo kwaad als het kan tegen de revisionisten die Marx willen herschrijven. Maar ook zij beneemt zich uiteindelijk  – samen met haar man – van het leven, moe getergd door ziekte, armoede en onbegrip.

The Marx Sisters moet een voorstelling over de emancipatie van de zusters en die van ons worden, over zelfontplooiing en zelfopoffering, over de knellende banden van beloofde ideologische (en artistieke) vrijheid, over paternalisme ook en ontvoogding, over werk, gezin en kinderen. Over drukte en druk.

De KOE en STAN willen het met The Marx Sisters hebben over feminisme, idealisme en gender.

Auteur